Waarnemingen van bijzondere mensen, plaatsen en gebeurtenissen in de wereld van Second Life...

vrijdag 13 april 2007

De kerk

Jacob, Olympus, Nemith of Sue...
Wanneer ik ook kom, in de meeste gevallen tref ik wel een van deze mensen aan in het stukje oase van rust dat dit Godshuis biedt.

Af en toe zweven er ook entiteiten rond waarvan je het vermoeden kan hebben dat je ze niet tijdens de dienst op zondag zult aantreffen met een psalmenboek in hun hand...

Als ik dit keer de kerk binnenloop, blijkt er een trouwerij aan de gang.
De bruid en bruidegom staan voor de kansel en de huwelijksvoltrekking wordt uitgevoerd door een meneer met de tatoeage van een machinegeweer, gouden kettingen om zijn blote bovenlijf, een haarband om zijn veel te lange haar bijeen te houden en iets te donkere zonnebril op.
Ongetwijfeld de nieuwe dominee dus...
De bruid groet me vriendelijk met de woorden: "Piss of you whore!", wat volgens mij een uitnodiging is om te gaan zitten, hetgeen ik dan ook dankbaar doe.
Overigens overweeg ik om eens in het woordenboek de betekenis van haar welkomstboodschap op te zoeken, al is het alleen maar om de hartelijkheid ten volle te begrijpen...
Mijn vriendelijk knikje zal ze ongetwijfeld kunnen waarderen.

De getuige is een dame die luid schreeuwend en dikke rook producerend door de kerk vliegt en me keer op keer probeert te rammen, daarbij gillend "I kill you... die, die!!"

Verwarmd door zulke goedheid geef ik haar wat handkusjes...

Loesje blijft waar ze is en het aanstaande bruidspaar roept versterking in de vorm van wat duistere figuren met zwarte vleugels en rode pentagrammen op hun kleding; vermoedelijk misdienaren lijkt me...

Nadat het stelletje getrouwd is en me bij het verlaten van de kerk liefdevol vervloekt, blijf ik nog even zitten om wat met Sue te praten, die zojuist binnenkomt en verbouwereerd staat te kijken.
Binnen een minuut is de kerk weer vredig als het altijd was en nog een minuut later en ik ben de kalmte zelf.


Wat ben ik blij dat je in SL niet alleen casino's en hoerenkasten hebt maar ook plekken van rust.
Er zijn er velen maar deze kerk, is een van mijn favorieten.

Amen